Japonezii vor să cloneze un mamut

In jos

Japonezii vor să cloneze un mamut

Mesaj  absolutep0wer la data de Mar Ian 18, 2011 1:25 am

Oamenii de știință japonezi vor încerca să obțină în laborator un pui de mamut, prin clonare, și să readucă astfel la viață o specie dispărută cu mii de ani în urmă, a anunțat, luni, un cotidian nipon.

Cercetătorii niponi vor lucra pe baza unui eșantion de țesut prelevat de la cadavrul unui mamut descoperit congelat și care este conservat într-un laborator din Rusia, a anunțat cotidianul Yomiuri Shimbun.

"Pregătirile s-au încheiat și echipa va putea să înceapă în curând operațiunile necesare", a declarat Akira Iritani, coordonatorul echipei de cercetători și profesor la Universitatea din Kyoto.

Experimentul constă în introducerea unor nuclee de celule de mamut, specie dispărută în urmă cu mii de ani, în celulele denucleate de elefant, cu scopul de a crea un embrion care va conține ADN de mamut.

Acest embrion va fi plasat apoi în uterul unei femele de elefant, iar savanții speră că aceasta va naște mai târziu un pui de mamut.

Echipa coordonată de Akira Iritani va folosi studiile unui alt cercetător nipon, Teruhiko Wakayama, de la Centrul Riken de Biologie a Dezvoltării din Yokohama, care a reușit să obțină clone vii provenind din șoareci morți și congelați timp de 16 ani.

Folosind tehnica lui Wakayama, Akira Iritani și colegii săi au pus la punct un procedeu care permite extragerea nucleelor dintr-o celulă moartă, fără a o deteriora.

Specialiștii niponi, care colaborează cu un specialist în mamuți rus și cu doi experți în elefanți din SUA, speră să își atingă scopul peste cinci sau șase ani.


absolutep0wer

Mesaje : 120
Data de înscriere : 11/04/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum