Citricele asigură sănătatea gingiilor

In jos

Citricele asigură sănătatea gingiilor

Mesaj  absolutep0wer la data de Joi Dec 16, 2010 4:09 am

Dacă ne dorim dinți sănătoși și un zâmbet de invidiat, trebuie să fim atenți la alimentele consumate, susțin medicii stomatologi

Potrivit specialiștilor, fructele și legumele, în special cele consistente, tari, curăță dantura după o masă copioasă. "Sunt situații în care nu putem apela la periajul dinților și atunci este indicat să consumăm la desert un măr, o pară sau o gutuie. Aceste fructe ne determină să mestecăm mai mult, stimulând astfel salivația", explică dr. Stela Nicolăescu, medic stomatolog.

Datorită con­ținutului bo­gat în vitami­na C, citricele asi­gură o să­nătate mai bună a gingiilor. Astfel, lămâile, portocalele și kiwi este de preferat să le consumăm seara. "Sucul de lămâie amestecat cu un vârf de lingură de bicarbonat și folosit în locul pastei de dinți, dar după periajul de seară, oferă dinților o curățire aparte", spune dr. Nicolăescu. Specialistul explică faptul că sucul citricelor acționează asemeni produselor de albit dinții, fără să distrugă smalțul, deoarece fructele au acid citric și acționează mai blând asupra smalțului, comparativ cu acidul fosforic.

absolutep0wer

Mesaje : 120
Data de înscriere : 11/04/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum