Tehnici de respirație pentru energizarea organismului

In jos

Tehnici de respirație pentru energizarea organismului

Mesaj  absolutep0wer la data de Mar Dec 07, 2010 5:34 am

Deși oamenii respiră în medie de 20.000 de ori pe zi, cei mai mulți dintre noi nu acordă o importanță prea mare felului în care respiră. Studiile precedente au relevat faptul că unul din zece britanici suferă de hiperventilație, informează dailymail.co.uk.

"O respirație corectă ajută digestia și, așa cum a fost dovedit, relaxează creierul și diminuează durerea", afirmă medicul neurolog David Lewis de la Sussex University. "O respirație incorectă vă face să deveniți nervoși, deprimați și predispuși la atacuri de panică", a adăugat același specialist britanic.

Prezentăm mai jos câteva tehnici de respirație recomandate pentru o serie de afecțiuni comune.

Durere - O respirație adâncă abdominală, controlată, activează sistemul nervos parasimpatic, considerat "frâna organismului", deoarece reduce tensiunea și durerea.

Întindeți-vă pe spate, plasând o mână pe torace și o mână pe stomac. Inspirați încet folosindu-vă mușchii abdominali, timp de cinci secunde, imaginându-vă o minge de plajă care se umflă în stomacul dumneavoastră. Expirați lent, timp de cinci secunde, imaginându-vă cum aceeași minge începe să se dezumfle. Mâinile dumneavoastră trebuie să vă confirme faptul că respirația vine din stomac, nu din piept. Repetați acest procedeu timp de două-trei minute, de două ori pe zi.

Anxietate - Respirația ritmată este o tehnică utilizată pe scară largă pentru a trata hiperventilația și anxietatea. Întindeți-vă pe pat, cu o mână pe piept și o mână pe abdomen, imediat sub cutia toracică. Inspirați pe nas. Mâna de pe stomac trebuie să se ridice și să coboare mai mult, comparativ cu mâna de pe piept. Adoptați o frecvență de 12-20 de respirații pe minut, făcând o mică pauză între fiecare inspirație și fiecare expirație.

Astm - Tehnicile de respirație folosite de adepții yoga au rezultate bune în cazul pacienților suferind de astm. În timp ce expirați, încordați mușchii cefei la fel cum o faceți atunci când aburiți un pahar suflând în interiorul acestuia. După câteva expirații, încordați aceiași mușchi și atunci când inspirați. Închideți gura și începeți să respirați doar pe nas, încordând în continuare mușchii cefei. Respirând astfel, ar trebui să produceți un zgomot puternic când inspirați și expirați pe nas. Procedați astfel timp de cinci minute pe zi.

Letargie - Respirația "Soare-Lună" este un alt tip de respirație yoga, grație căreia mușchii și creierul sunt mai bine aprovizionați cu oxigen, iar organismul devine mult mai alert. Apăsând pe o nară, inspirați adânc timp de trei secunde pe cealaltă nară. Eliberați nara obturată, acoperiți-o pe cealaltă și expirați printr-un suflu rapid, timp de o jumătate de secundă, ca și cum ați sufla în lumânările de pe tort. Această tehnică activează mușchiul diafragmei. Continuați să expirați timp de trei secunde, pentru a vă goli plămânii. Repetați, inspirând prin nara cu care ați expirat. Practicați această metodă timp de cinci minute, de două ori pe zi.absolutep0wer

Mesaje : 120
Data de înscriere : 11/04/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum