Secretul "tineretii eterne", descoperit de cercetatori

In jos

Secretul "tineretii eterne", descoperit de cercetatori

Mesaj  absolutep0wer la data de Mar Noi 30, 2010 1:13 pm

Secretul "tineretii eterne" - o enzima care opreste efectele îmbatrânirii asupra organelor interne - a fost descoperit de cercetatorii americani de la Dana-Farber Cancer Institute din Boston, informeaza thesun.co.uk.

Oamenii de stiinta americani au folosit o anumita enzima în teste efectuate pe soareci, pentru a opri efectele pe care procesul de îmbatrânire le are asupra organelor interne.

Dupa ce va fi pusa la punct, procedura va putea fi utilizata si pe pacienti umani, cu scopul de a-i ajuta pe oameni sa ramâna pentru totdeauna tineri si sanatosi.

Prin activarea acelei enzime, procesul de degenerare a tesuturilor a fost inversat, dupa doar patru saptamâni, în cadrul testelor de laborator efectuate de specialistii americani.

Studiul a fost coordonat de medicul Ronald DePinho, de la Dana-Farber Cancer Institute din Boston.

Studiul cercetatorilor americani s-a concentrat asupra telomerilor. Telomerii sunt markeri ai îmbatrânirii biologice care se gasesc în toate celulele si care au rolul de a proteja cromozomii. Mai precis, telomerii sunt pachete de ADN plasate la capetele cromozomilor care au rolul de a împiedica dezintegrarea acestora, respectiv de a întârzia procesul îmbatrânirii. Pe masura ce oamenii îmbatrânesc, telomerii devin din ce în ce mai scurti, celulele nu mai sunt protejate si, în cele din urma, mor. Se estimeaza ca lungimea telomerilor se reduce, în medie, anual, cu 21 de nucleotide sau unitati structurale.

Prin reactivarea enzimei telomeraza, cercetatorii americani au reusit regenerarea telomerilor, împiedicând astfel micsorarea acestora si inversând procesul de îmbatrânire a organismului.

De altfel, importanta telomerilor a fost recunoscuta în 2009, când trei cercetatori americani (Elizabeth H. Blackburn, Carol W. Greider si Jack W. Szostak) au fost recompensati cu premiul Nobel pentru medicina.absolutep0wer

Mesaje : 120
Data de înscriere : 11/04/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum