Bauturile energizante predispun la alcoolism

In jos

Bauturile energizante predispun la alcoolism

Mesaj  absolutep0wer la data de Joi Noi 18, 2010 12:53 am

Băuturile energizante, create cu scopul de a-i ajuta pe oameni să rămână treji, consumate frecvent de adolescenți și tinerii adulți, pot favoriza alcoolismul, potrivit unui studiu american publicat în revista Alcoholism: Clinical and experimental research.

Studiul, realizat pe un eșantion de 1.000 de studenți, a relevat faptul că tinerii care consumă des băuturi energizante - cel puțin 52 de cutii pe an - au tendința de a se îmbăta începând de la vârste mult mai mici, de a consuma cantități de alcool mult mai mari în timpul petrecerilor și de a dezvolta, la vârsta adultă, o dependență de alcool.

Experții agenției americane Food and Drug Administration (FDA) analizează, începând din 2009, dosarul acestor băuturi energizante, care conțin cofeină în concentrații ridicate. Agenția americană se va pronunța în viitorul apropiat în legătură cu oportunitatea reglementării comercializării acestor băuturi.

"Persoanele care au consumat în mod frecvent băuturi energizante prezintă, din punct de vedere statistic, un risc sporit de a deveni alcoolice sau de a consuma alcool în cantități mari", afirmă autorii studiului, ale cărui concluzii vor apărea în numărul din luna februarie 2011 al revistei Alcoholism: Clinical and experimental research.

"Pentru aceste persoane devine o obișnuință tot mai mare să amestece alcoolul cu aceste băuturi energizante. Având o concentrație mare de cofeină, ele pot cauza o serie de alte probleme, în plus față de insomnie", consideră cercetătorii de la School of Public Health din cadrul Universității Maryland.

"Amestecarea băuturilor energizante cu alcool poate conduce la o stare de «beție trează», deoarece cofeina maschează starea de ebrietate, fără a diminua efectele acesteia asupra organismului și a comportamentului băutorului. Persoana în cauză se simte mai puțin beată decât este în realitate, iar acest sentiment o face să bea în continuare și să adopte comportamente riscante - de exemplu, șofatul în stare de ebrietate", au adăugat autorii studiului.


absolutep0wer

Mesaje : 120
Data de înscriere : 11/04/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum