Nu avem nevoie de mai mult de 5 ore de somn

In jos

Nu avem nevoie de mai mult de 5 ore de somn

Mesaj  absolutep0wer la data de Mier Oct 06, 2010 3:13 am

La loc comanda: numărul “ideal” de ore petrecute în brațele lui Morfeu nu mai este 7, cum susțineau până acum studiile în domeniu, ci 5.
Un nou studiu al cercetătorilor de la University of California, San Diego îl dezminte pe cel realizat anterior de o echipa de la West Virginia University care, determinând durata corectă de somn de 7 ore, susținea că cei care dorm mai puțin riscă să se îmbolnăvească de boli cardiace sau chiar să moară prematur, înainte de 65 de ani.
Timp de 14 ani, cercetătorii californieni conduși de profesorul de psihiatrie Daniel Kripke, nu s-au limitat în studiul lor doar la a le pune întrebări cu privire la obiceiurile nocturne celor 450 de femei înscrise voluntar în cercetare (cu vârsta cuprinsă între 50 și 81 de ani), ci le-au monitorizat acestora și somnul, prin controlul activității cardiace la nivelul pulsului. "Surpriza a fost faptul că, grație unei măsurări obiective a somnului, cea mai ridicată rată a supraviețuirii s-a înregistrat la femeile care obișnuiau să doarmă între 5 și 6 ore și jumătate pe noapte", a comentat profesorul Kripke. El a precizat ca la cele care au petrecut mai puțin timp sau mai mult în brațele lui Morfeu s-a înregistrat o scădere semnificativă a duratei de viața: pe parcursul celor 14 ani ai derulării studiului: 86 de femei au decedat, tocmai dintre cele care petreceau în pat mai puțin - sau mai mult - de 5 ore.


absolutep0wer

Mesaje : 120
Data de înscriere : 11/04/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum