Tratament anti-SIDA: TehnicA revolutionara

In jos

Tratament anti-SIDA: TehnicA revolutionara

Mesaj  absolutep0wer la data de Sam Sept 04, 2010 2:18 am

Cercetătorii israelieni au anunțat că au reușit să distrugă, în cadrul unor teste de laborator, celule infectate cu virusul HIV, ce declanșează maladia SIDA, fără a afecta celulele sănătoase din organism, a anunțat, vineri, cotidianul Haaretz.

Cercetătorii de la Universitatea ebraică din Ierusalim au anunțat că au pus la punct un tratament pe bază de peptide (polimeri alcătuiți din aminoacizi), care antrenează autodistrugerea celulelor infectate de virusul imunodeficienței umane (HIV).

Până la acest studiu, terapiile anti-SIDA vizau distrugerea virusului prezent în celule, prezentând riscul revenirii infecției, dacă tratamentul era întrerupt sau dacă virusul dezvolta imunitate față de acest tratament.

Cercetătorul israelian Abraham Loyter a declarat pentru cotidianul israelian Haaretz că, după două săptămâni de teste, celulele vizate nu au reapărut, iar în urma acestei analize "se poate concluziona că ele au fost distruse".

Într-un articol publicat pe 19 august în revista britanică AIDS Research and Therapy, cercetătorii israelieni Aviad Levin, Zvi Hayouka, Assaf Friedler și Abraham Loyter au declarat că tehnica pe care au pus-o la punct "va putea conduce la o nouă terapie generală" împotriva virusului HIV.

În luna iulie, cercetătorii americani au anunțat că au descoperit doi anticorpi capabili să blocheze - cel puțin în cadrul testelor de laborator - cele mai multe tulpini ale virusului HIV, deschizând astfel drumul către fabricarea unui vaccin anti-SIDA eficient.

La peste un sfert de secol de la descoperirea virusului HIV, care a făcut, până în zilele noastre, peste 30 de milioane de victime, încercările de obținere a unui vaccin eficient împotriva maladiei SIDA au rămas fără rezultat, în ciuda eforturilor de mare amploare depuse de comunitatea internațională și a resurselor financiare și umane impresionante care au fost utilizate.

absolutep0wer

Mesaje : 120
Data de înscriere : 11/04/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum