Cartoful electrocutat,un aliment nutritiv

In jos

Cartoful electrocutat,un aliment nutritiv

Mesaj  absolutep0wer la data de Mar Aug 24, 2010 1:08 am

Cartofii devin alimente mai sănătoase dacă sunt "tratați" cu șocuri electrice sau cu ultrasunete, potrivit oamenilor de știință japonezi
Electricitatea "păcălește" cartoful să producă un "val" de antioxidanți, aceste substanțe având un rol important în menținerea sănătății organismului.
Aplicat la scară industrială, acest proces în aparență deloc costisitor ar putea să ofere cartofului o imagine complet nouă. Alte teste, desfășurate în cadrul aceluiași studiu, au relevat faptul că folosirea ultrasunetelor are efecte similare asupra cartofului.
Cercetătorul nipon Kazunori Hironaka, de la Universitatea Obihiro, coordonatorul studiului, a declarat: "Antioxidanții din fructe și legume au o mare importanță în prevenirea bolilor cronice, precum maladiile cardiovasculare, diverse tipuri de cancer, diabet și bolile neurologice".
Inspirându-se din faptul că seceta, vătămările de ordin fizic, provocările de ordin natural și stresul determină această legumă să producă cantități mai mari de antioxidanți, oamenii de știință japonezi au dorit să verifice dacă șocurile electrice aplicate de oameni au același efect asupra cartofului.
Astfel, cartofii (întregi) au fost scufundați în recipiente cu apă sărată, unde s-a aplicat un curent de intensitate slabă, timp de o jumătate de oră. Testele au arătat faptul că nivelul de antioxidanți a crescut cu 60%.
O sesiune cu ultrasunete timp de cinci minute are efecte similare.
Cercetătorii japonezi susțin că acest tratament "nedestructiv" reprezintă o metodă simplă și deloc costisitoare care face din cartof o legumă și mai "atrăgătoare".
Sursa mediafax


absolutep0wer

Mesaje : 120
Data de înscriere : 11/04/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum