Creierul uman blocheaza emotiile in fata mortii

In jos

Creierul uman blocheaza emotiile in fata mortii

Mesaj  absolutep0wer la data de Dum Aug 08, 2010 7:07 pm

Vi s-a întâmplat poate să nu vă puteți stăpâni râsul în timpul unei înmormântări sau ați avut tendința de-a vă comporta cu prea multa voioșie într-o situație socială legată de moarte? De vină este un mecanism cerebral care poate suprima emoțiile în contextul gândurilor despre moarte.

Expertii argumentează că, creierul uman are un mecanism care ne încurajează să ne gândim la partea frumoasă a vieții chiar și când ne confruntăm cu gânduri legate de moarte.

Shihui Han de la universitatea din Beijing a imaginat împreună cu colegii săi un test pentru reacția creierului uman la stimuli macabri. Cercetătorii au proiectat pe un ecran, în fața subiecților, cuvinte legate de moarte (cimitir, omor, decapitare, cadavru etc.), dar și cuvinte negative sau neutre, în timp ce subiecții erau conectați la scannere cerebrale.

În urma analizării datelor, cercetătorii au descoperit că procesarea cerebrală a temelor macabre inhibă activitatea zonelor cerebrale care controlează conștiința și expresia emoțională, dar și o activitate scăzută în centrii care regularizează emoțiile și prepară răspunsurile la stimuli amenințători sau neplăcuți.


absolutep0wer

Mesaje : 120
Data de înscriere : 11/04/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum