Planul de atac al SUA impotriva Iranului este PREGATIT

In jos

Planul de atac al SUA impotriva Iranului este PREGATIT

Mesaj  absolutep0wer la data de Lun Aug 02, 2010 1:59 am

Șeful Statului Major Interarme american a dat asigurări că un plan de atac al Statelor Unite împotriva Iranului este pregătit, dacă Teheranul se dotează cu arma nucleară, însă a declarat că este "extrem de preocupat" de consecințele pe care le-ar putea avea o asemenea ofensivă.

O acțiune militară împotriva Iranului ar putea avea "consecințe nedorite care sunt dificil de anticipat într-o zonă incredibil de instabilă", a declarat amiralul Michael Mullen pentru postul de televiziune NBC.

Statele Unite nu pot lăsa însă Teheranul să se doteze cu arma nucleară, a continuat el. "Pentru a fi complet sincer, și o opțiune, și cealaltă mă îngrijorează mult", a recunoscut el.

Mullen s-a declarat optimist că eforturile diplomatice ale comunității internaționaleși sancțiunile pe care le impune Iranului vor determina Republica islamică să își abandoneze programul de îmbogățire a uraniului.

Totuși, "opțiunile militare sunt pe masă și vor rămâne". "Sper că nu vom fi nevoiți să le utilizăm, dar ele sunt importante și binecunoscute", a adăugat amiralul.

Teheranul afirmă că programul său de îmbogățire a uraniului are scopuri civile și pașnice.


absolutep0wer

Mesaje : 120
Data de înscriere : 11/04/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum