Cum va arăta Cartierul Tineretului

In jos

Cum va arăta Cartierul Tineretului

Mesaj  RealEstate la data de Dum Iun 15, 2008 1:02 pm

Link oficial:
http://www.cartierultineretului.ro

-- Articol --

Cum va arăta Cartierul Tineretului
de Remus Florescu | 19 martie 2008

Tineretului va fi unul dintre cele mai mari cartiere ale Clujului. El va fi realizat prin parteneriat public-privat dintre municipalitatea clujeană și firma Polus Real Estate. Cartierul va avea o suprafață de aproximativ 200 de hectare, la capătul Bulevardului Muncii. Cartierul va avea 5836 de locuințe, iar investiția a fost estimată la suma de 324 de milioane de euro. Dintre aceste locuințe, majoritatea, 4583, vor fi apartamente în blocuri, iar restul, case individuale. Noul cartier va avea aproximativ 16.000 de locuitori. Ca suprafață, cartierul se apropie de Mănăștur, însă din punctul de vedere al numărului de locuitori raportat la teritoriu, se va asemăna cu unul dintre cele mai "aerisite" și bine cotate catiere clujene - Gruia. Astfel, aici vor fi 78 de locuitori pe hectar față de Mănăștur, unde sunt 370 de locuitori pe hectar.

Microraion 1
"Într-o lună vom lansa site-ul www.cartierultineretului.ro și peste aproximativ două luni vor demara și lucrările", a susținut Istvan Bertalan, reprezentantul Akox Arhitecturre, firma care a realizat conceptul Cartierului Tineretului. Punctul de pornire în dezvoltarea Cartierului Tineretului este ansamblul Mircroraion 1. Acesta va fi format din șase blocuri de locuințe, cu subsol parter și 7 etaje, care vor avea destinația de locuințe sociale. Acestea vor avea un număr total de 570 de apartamente, fiecare bloc conținând 95 de unități locative, din care 32 de apartamente vor avea două camere, iar 63, o cameră. Fiecare apartament va beneficia la subsolul blocului de boxe de depozitare. Dintre aceste locuințe, 384 vor fi alocate Primăriei, care le va include în fondul municipal de locuințe sociale. Primele astfel de locuințe vor fi date în folosință la sfârșitul anului 2008.

Locuințe în trepte
Partea a doua a cartierului va fi formată din opt blocuri de locuințe cu demisol, parter și trei etaje dispuse în trepte și o centrala termică ce va alimenta Microraionul.
Cele opt blocuri vor fi dispuse în trepte menite să respecte configurația în pantă a terenului, dar și să ofere intimitate și personalitate acestui ansamblu. Fiecare bloc va cuprinde câte opt apartamente cu un standard de mediu-superior, din care un apartament cu două camere și șapte cu trei camere. Fiecare bloc va beneficia la demisol de un număr de nouă locuri de parcare destinate locatarilor, iar la suprafața terenului sunt amenajate înca două locuri de parcare destinate vizitatorilor. Calitatea locuirii va fi susținută de amenajări exterioare cuprinzând spații verzi, alei pietonale și locuri de joacă. Prin soluția arhitecturală folosită, se urmărește realizarea în acest prim ansamblu al noului Cartier al Tineretului a unor spații exterioare destinate relaxării, dar și nașterea sentimentului de comunitate strâns legata.

Sursa: Clujeanul

http://www.clujeanul.ro/cluj/cum-va-arata-cartierul-tineretului-2467584

RealEstate
Admin

Mesaje : 17
Data de înscriere : 15/06/2008

Vezi profilul utilizatorului http://casacluj.forumer.ro

Sus In jos

un link

Mesaj  Blaser la data de Lun Aug 04, 2008 11:43 am


Blaser

Mesaje : 12
Data de înscriere : 20/06/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum