Productia de automobile Opel, alimentata de energie solara

In jos

Productia de automobile Opel, alimentata de energie solara

Mesaj  absolutep0wer la data de Dum Aug 19, 2012 10:28 pm

Opel continuă drumul către energia solară și pune în funcțiune una dintre cele mai mari unități electrice solare de acoperiș din Europa, cu o capacitate de 8.15 MWp (megawatt de vârf).
 
 
Alături de fabricile Opel din Kaiserslautern (Germania) și Zaragoza (Spania), uzina din Rüsselsheim este parte a unei rețele europene de centrale electrice solare de acoperiș, care produce 19.1 milioane de kilowați-oră de electricitate din energie solară în fiecare an. Această producție ar fi suficientă pentru necesarul anual de energie al 5.800 de gospodării.
Ca parte a inițiativei sale pentru generarea de energie electrică din surse regenerabile, Opel și investitorul Wattner AG din Köln a inclus o linie suplimentară de unități de alimentare solare de acoperiș în Rüsselsheim în rețeaua publică. Panoul de pe acoperișul clădirii K40 are o putere de 1,4 MWp. Alte module solare, cu puteri de 2,2 și 3,1 MWp, au fost deja instalate pe acoperișurile clădirilor M55 și K65. Cu acest nou stadiu de dezvoltare, centralele solare de acoperiș din Rüsselsheim au ajuns la capacitatea proiectată în prezent, un total de 8.15 MWp. Stația solară de pe acoperișul clădirii K170, cu 1,45 MWp, este în funcțiune din 2010.
Panourile solare din Rüsselsheim acoperă o suprafață de 225.000 de metri pătrați, echivalentul a 32 de terenuri de fotbal. Uzina din Rüsselsheim va genera aproximativ 7,3 milioane de kilowați-oră (kWh) din razele soarelui. Aceasta reprezintă o reducere a emisiilor de CO2 de aproximativ 3150 de tone pe an. Energia electrică solară este alimentată în rețea și este utilizată direct la producția de vehicule. Energiea electrică neutilizată este transferată în rețeaua publică gestionată de către autoritățile municipale din Mainz.
Cu 19,1 milioane de kilowați-oră de electricitate generată anual în toată Europa, în jur de 8200 de tone de emisii de CO2 pot fi evitate în acest mod. Compania are în vedere, de asemenea, construcția de astfel de instalații pentru alte fabrici Opel din Europa.
"Pentru Opel, protecția mediului este o sarcină integrată. Tehnologiile inovatoare și ecologice nu sunt doar o parte din vehiculele noastre. Și producția noastră este eficientă din punct de vedere ecologic. Cu noua unitate de energie solară din Rüsselsheim putem contribui la conservarea resurselor și la reducerea emisiilor de CO2", spune Anja Kleyboldt, Director Proiecte de Logistică Strategică Opel.
"Producția de energie din surse regenerabile aproape de locul unde este nevoie de respectiva energie este foarte importantă pentru Wattner. Aproape nimeni altcineva nu a reușit să pună în aplicare acest concept la fel de eficient ca Opel", spune CEO-ul Wattner AG, Ulrich Uhlenhut.
Energie regenerabilă și mobilitate ecologică
În plus, Opel Ampera, care este "Car of the Year - Mașina Anului 2012" și cel mai bine vândut sedan electric, cu mai mult de 20 la sută cotă de piață în prima jumătate a anului 2012, este alimentat la sediul Opel din Rüsselsheim din surse de energie solară. În septembrie 2009, un așa-numit "aparat solar", a fost instalat în fața clădirii Adam Opel din Rüsselsheim. Sistemul fotovoltaic  se rotește pe două axe, pentru a fi întotdeauna îndreptat în direcția soarelui, câștigând astfel un randament maxim. Energia solară generată de acest sistem este alimentată înapoi în rețeaua electrică a clădirii sediului central Adam Opel care, la rândul său, alimentează două stații electrice pentru flota Ampera.

absolutep0wer

Mesaje : 120
Data de înscriere : 11/04/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum