Circuit de Formula 1 la Cluj??

In jos

Circuit de Formula 1 la Cluj??

Mesaj  absolutep0wer la data de Joi Iun 07, 2012 5:39 am

Când nume mari în cursele motorizate precum Tilke și Apex manifestă interes față de planurile tale, știi că ai creat ceva valoros. Acest lucru i s-a întâmplat arhitectului clujean Mihai Matei, care a proiectat un spectaculos circuit de Formula 1, circuit pe care îl puteți admira în galeria foto.
Clujul în F1?
Locul ales de clujean este situat într-o mică depresiune aflată lângă ieșirea de pe Autostrada Transilvania dinspre Cluj, pe locul unei betoniere folosite la procurarea de materiale pentru autostradă. Depresiunea ar asigura izolarea fonică, dar și terenul necesar pentru un traseu spectaculos de mare viteză, numărul de curbe și declivitatea circuitului fiind proiectate pentru a genera un circuit tehnic care se mulează pe situl geografic.

Cu o lungime totală de 6.105 metri și 20 de viraje, circuitul ar asigura o linie dreaptă de 710 metri și ar fi caracterizat prin succesiuni de curbe care cer o tehnică superioară de pilotaj, urmate de linii drepte care permit depășirile spectaculoase.
Spre deosebire de alte proiecte făcute doar pentru publicitate, cel creat de arhitectul clujean se remarcă prin modul compact în care este desenat circuitul, astfel încât plasarea tribunelor permite spectatorilor să vadă mari părți din circuit. Tribuna oficială are 7.600 de locuri, celelalte tribune însumând un total de 27.400 de locuri.

Pe sit mai sunt amplasate și alte construcții care arată seriozitatea cu care a fost gândit circuitul, ținând cont de reglementările FIA și FIM - construcții administrative, un Centru Motor Sport cu zonă de divertisment, zonă de simulatoare F1, zone de restaurante, cafenele și magazine de suveniruri, precum și un muzeu și o librărie de specialitate.
Circuitul ar mai include un hotel de 4 stele cu 80 de camere, restaurant și zonă belvedere cu terasă de vară, precum și aproximativ 10.000 de locuri de parcare, un circuit de karting cu utilitățile aferente, tribune pe gazon și zonă de campare.

Cât de fezabil e proiectul?
Mihai Matei consideră că un parteneriat public-privat ar fi cea mai bună variantă. Conform arhitectului, "în urma discuției cu Tilke și Apex am înțeles că acest gen de investiție se face treptat, începându-se construcția la pistă, clădirea cu boxe și tribuna oficială, iar ulterior restul construcției. În primă fază costurile ar fi de circa 15 milioane de euro exceptând terenul."
Interesul manifestat de celebrele firme de motor-sport și reacția favorabilă pe care a întâlnit-o românul nostru la expoziția motor-sport de la Koln ar trebui să fie o încurajare pentru orice investitor dispus să aducă competițiile sportive de mare viteză la Cluj.
Ce părere aveți despre acest circuit?

absolutep0wer

Mesaje : 120
Data de înscriere : 11/04/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum