Carnea la gratar scade eficienta analgezicelor

In jos

Carnea la gratar scade eficienta analgezicelor

Mesaj  absolutep0wer la data de Lun Feb 21, 2011 12:15 pm

Carnea pregătită la grătar, pe cărbuni, generează hidrocarburi policiclice aromate (PAH), cancerigene și care cresc activitatea unei anumite enzime.
Prin inducția și creșterea activității acestei enzime unele medicamente sunt metabolizate și se elimină mai rapid, scăzând astfel eficacitatea unor antiasmatice, precum aminofilina, teofilina și zileutonul, afirmă prof. dr. Gheorghe Men­cini­copschi, direc­to­rul Institutului de Cer­cetări Alimentare.
"Carnea la grătar mai scade eficiența analgezicelor precum fenacetina sau paracetamolul, a sedativelor printre care diazepamul, a antidepresivelor, a inhibitoarelor virale utilizate în tratamentul HIV-SIDA, a medicamentelor antiaritmice și a unor antiemetice utilizate în combaterea vomismentelor provocate de chimioterapia cancerului", precizează medicul.

absolutep0wer

Mesaje : 120
Data de înscriere : 11/04/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum